Conducerea fara permis – Riscuri și consecințe juridice

conducerea fara permis

Conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, fara a detine permis de conducere, sau cand acesta a fost suspendat, constituie infractiune. În acest articol, vom discuta riscurile asociate acestei fapte și consecințele juridice pe care le implica.

Consecintele penale

In cazul ambelor infractiuni, atat cea de conducere fara permis cat si atunci faptuitorul avea permisul de conducere suspendat, pedeapsa aplicata poate sa fie privativa sau neprivativa de libertate, in functie de gravitatea acesteia, judecatorul putand dispune suspendarea executarii pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei.

Consecinte asupra dreptului de a conduce autovehicule

In functie de solutia dispusa de instanta permisul de conducere poate sa fie anulat, sau urmeaza a fi restituit, daca inculpatul nu este condamnat sau nu se dispune fata de acesta pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce, prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) Codul penal

Recomandarea consultării unui avocat specializat

Datorită consecințelor grave și complexității legale asociata infractiunilor rutiere este esențial să consultați un avocat specializat în dreptul penal, acesta putand evalua cazul dumneavoastră în mod individual, asistandu-va in fata organelor de urmarire pela si a instantei de judecata.

Un avocat experimentat va putea evalua cazul oferind consiliere juridică adecvată, dezvoltand o strategie de apărare eficientă pentru a minimiza consecințele.

Cabinetul nostru ofera asistență și reprezentare în toate etapele procesului penal, drepturile dumneavoastră fiind protejate, beneficiind de un proces corect și echitabil.

About: Av, Tudor Mihai

Avocat cu vasta experienta, acumulata in cei peste 10 ani de practica, in domeniul dreptului penal

Call Now Button